Jezik: SL | ENG

Luči

Precej pomemben element v prostoru predstavljajo luči. Prostor lahko prave luči popolnoma spremenijo –lahko prikrijejo napake. Majhen prostor povečajo – še posebej v kombinaciji s pravimi materijali, povišajo nizek strop, skrajšajo dolgo steno ali pa obratno,… Seveda pa lahko nepravilen izbor luči naredi ravno obratno. Že tako temen prostor ne potrebuje medle, razpršene svetlobe, ker je potem prostor še bolj temen in žalosten.

Pomembno je torej prepusti izbor luči strokovnjaku, ki bo znal izračunati kje in koliko svetlobe je potrebno v posameznem prostoru. Tem zahtevam potem prilagodimo izbor luči. Izbiramo lahko med neposredno, direktno svetlobo, pa z difuzno, oz. razpršeno,… odvisno od tega, kaj želimo v prostoru poudariti, doseči. Z lučmi lahko ustvarimo neverjetne efekte. z njimi lahko korigiramo pomanjkljivosti v prostoru – kot je na primer nizek strop, ozek prostor, majhen ali velik prostor, prostor brez oken,…

Svetloba ima tudi barvo in znano je, da v trgovinah z mesom uporabljajo popolnoma belo svetlobo, ki poudari rdečo barvo. Ko torej isto meso prinesemo domov nima več takšne barve, kot jo je imelo, ko smo ga kupili. To torej pomeni, da je pomembno kakšno barvo svetlobe izberemo in kaj želimo z njo doseči. Ne nazadnje pa je pomembna tudi oblika svetil, saj je ta najprej vidna.

Oglejte si katalog luči na: http://www.davidegroppi.com!Zadnje na blogu

Zastopamo

Kliknite na logotip zastopanega podjetja za podrobnosti!


Logotip Dizajna